Wednesday, August 20, 2008

Update : solliciteren is FT werken.

Maandagochtend: een hele dag cv's versturen, naar interimkantoren bellen en vacatures opzoeken op VDAB, Monster en Jobat. Het resultaat: 4 afspraken waarvan 1 bij een interimkantoor.

Dinsdag: om 16u een gesprek bij Educadomo in Antwerpen. Een SUPER gesprek gehad met een zekere Karen, de job is ENORM interessant: het zoeken van studenten die bijles willen geven aan lagere of secundaire schoolkinderen, en ook het bijschaven van kennis voor bachelorstudierichtingen. Ik zou dan de werving doen van studenten, de intake gesprekken, het opleiden van deze studenten, het plaatsen bij gezinnen, en natuurlijk de opvolging van de dossiers zoals vordering van de kinderen en het aanspreekpunt bij vragen/problemen van de coaches.
Karen ging mij voorleggen aan de algemeen directeur: daar zou ik dan nog een tweede gesprek mee moeten hebben vooraleer ik kan starten. Daarvoor heb ik vandaag al een telefoontje gekregen; vrijdag kan ik op een tweede gesprek !

Woensdag; Vandaag dus; deze ochtend een gesprek bij het selectiebureau waarmee ik samenwerkte vanuit het OZ. Ik kende de verantwoordelijke daar ook al; Jan, waarmee ik een goed contact onderhield toen ik nog werkte op de personeelsdienst. Ze hebben een gloednieuw en supersjiek kantoor op het eilandje in Antwerpen; behoorlijk indrukwekkend om daar binnen te wandelen met je cv'tje. :)
We hebben een heel uiteengezet, vermoeiend maar aangenaam gesprek gehad over de functie, hun verwachtingen, mijn verwachtingen, mijn ervaring, hun ervaring. :) Gelukkig moet ik ook geen testen meer doen; die heb ik bij hen al gedaan voor het OZ toen..
Het gesprek was heel positief, zei Jan me nog op het einde. Hij ging er een nachtje over slapen en mij morgen, donderdag dus, laten weten of ik vrijdag voor een 2e gesprek kan langskomen om eens te zien hoe het contact met de rest van het team verloopt. Dat is altijd een beetje 'roosteren' op de grill vind ik. En ook; ik heb maar 1 blazer waarmee ik ga solliciteren, heb vooral casual kleren in mijn kast hangen.. dus voor vrijdag zal ik waarschijnlijk nog een ander hemdje moeten gaan halen en mss ook nette schoenen.. want het is al te stom om vrijdag met dezelfde kleren binnen te gaan :). Ik heb zowiezo nog nette schoenen nodig en eigenlijk ook wel terug meer 'volwassen' kledij. :)
Nu, de job op zich spreekt me wel aan, maar veel minder dan die bij Educadomo. atrecrtmnt zoekt iemand die zich deeltijds gaat bezig houden met het selecteren, interviewen en testen van vooral hogere IT-profielen. Dwz, op zoek gaan naar kandidaten, gesprekken voeren, testbatterijen laten afnemen en verslagen opmaken en ze dan aan de klant voorstellen. Een tweede luik is commercieel werk (prospectie, offertes opmaken, enz) en een pak administratie. Vooral voor het commercieel werk voel ik niet veel. Ik heb ook de indruk dat dit weer een job gaat zijn waar ik mij 200 % ga moeten inzetten waardoor ik weer geen energie ga hebben om de studie onderwijs aan te vangen. Hun vorige recruiter had een Master Psychologie, net afgestudeerd, en heeft na een jaar afgehaakt omdat de job te zwaar was. Nu, ik heb geen hoog diploma, maar wel 7 jaar ervaring en sta al wat meer met mijn voetjes op de grond. Even een nachtje over slapen dus. Ik weet wel zeker dat als Educadomo groen licht geeft, ik onmiddellijk bij hen van start wil gaan !

Deze namiddag ben ik me kunnen gaan inschrijven bij de VDAB als werkzoekende. Ik heb me ook een attest aangevraagd waarmee ik donderdag voor slechts 2 euro heen en terug naar Melle kan gaan solliciteren. En ze hebben mij ook aangeraden om toch es op de RVA te gaan horen of ik geen werkloosheidsuitkering kan krijgen, aangezien ik ook in de VS heb gewerkt. Ik heb net nagelezen op de RVA site dat je echter minstens 1 dag als loontrekkende volgens belgisch recht moet gewerkt hebben wil je aanspraak kunnen maken op deze uitkering. Vind ik heel stom, want waarom zou je nog een uitkering willen navragen nadat je bent beginnen werken? of andersom, wat is het nut van een uitkering als je moet wachten tot je eenmaal bent beginnen werken ?
In elk geval is alles welkom. Ik ga mijn paperassen bijeensprokkelen en volgende week maandag een uitkering proberen aan te vragen. Als ik dan begin te werken (hopelijk volgende week), krijg ik toch ook mooi nog wat geld bijgestort van de RVA !

Vanavond ga ik nog naar een infosessie van Cambio: dat is een wagen-uitleenpark waarop je je kan abonneren. Je kan dan een wagen boeken voor een paar uur om bv boodschappen te gaan doen of iemand te gaan bezoeken. Heel handig dus als ik eens met de wagen naar vrienden wil die wat verder wonen, of eens naar de ikea moet of grote boodschappen wil gaan doen.
Voorlopig ben ik dan ook nog niet van plan een wagen te kopen, en is deze cambio een perfecte oplossing voor de grotere 'mobiliteitsvraagstukken'. uhum. :)

Donderdagochtend: het langverwachte gesprek bij Eandis. Tijd om er te geraken: 1u10minuten. Als ik geen trein of bus mis uiteraard. Ik hoop dat het vlot zal gaan. de job is enorm interessant, ook de voordelen van het werken bij Eandis zijn heel leuk (oa 30% korting op je energiefactuur, je leven lang!). Ook hier is het nog afwachten of het een job is waarbij ik het ook zal aankunnen de studie onderwijs de combineren. Ik probeer in elk geval zonder verwachting naar daar te gaan, te luisteren wat ze te bieden hebben, mijn verhaal te doen, en dan zien hoe snel er bij hen een beslissing kan genomen worden.

Donderdag namiddag springen we dan voor de lol nog even binnen in een interimkantoor in St. Niklaas: ze hadden daar een vacature voor HR assistant ergens in de waaslandhaven.. ik heb hen al verteld dat ik daar niet geraak, maar mss hebben ze nog andere jobs, wie weet. Je kan nooit op genoeg paarden wedden.

Vrijdagochtend heb ik ook nog een gesprek bij een selectiebureau in Kontich, om mij in te schrijven en te zien welke vacatures ze hebben aan te bieden. Ze hebben mij zelf gebeld, en das altijd een extra motivatie omdat je dan weet dat ze toch iets met je kunnen aanvangen.

Misschien ga ik vrijdagnamiddag dan nog even langs atrecrtmnt voor een tweede gesprek, en kan ik ook bij Educadomo langs voor een tweede gesprek om 16u30, zodat ik ten vroegste vrijdag, ten laatste volgende maandag kan kiezen uit alle opties.. er van uitgaande dat er opties zullen zijn tenminste :)

Vrijdagavond eindelijk wat ontspanning; gaan bowlen in Sint Niklaas!

Zaterdagavond ben ik heel de dag op het trouwfeest van mijn zus in Nijlen.

En zondag wordt het net zoals voor iedereen ook voor mij een echte rustdag. Die avond pik ik nog een concertje mee van Milow in het Rivierenhof. :)

Tot zover dus!

3 comments:

Tozansha said...

Wat een lange blogs dezer dagen! 't heeft me wat geduurd, ma ben weer bij zie. Volg uw hart Dennis en de rest volgt wel! Het gaat niet altijd zoals we het plannen, maar als je met passie vooruit gaat komt de rest wel achteraan gevlogen.
Veel succes en een dikke knuffel!
xxx

Anonymous said...

whiee! let's go for it! Na deze week ga je met voldoening kunnen uitkijken naar je nieuwe job! Je hebt er wel veel voor moeten doen, maar t zal het waard geweest zijn!
Probeer ook af en toe te genieten van de momenten die je hebt voor jezelf!

goodluck!
dikke kus
Wendy

Lore said...

Amai, ze vechten om je!