Thursday, July 17, 2008

Job jacht

Ik heb helemaal niet het gevoel 'back in reality' te zijn, integendeel, ik betrap me er op in vakantiestemming te zijn; terrasjes doen, bezoekjes afleggen aan vrienden en familie, gisteren nog lekker gaan eten en drinken in Antwerpen terwijl het zonnetje af en toe tevoorschijn kwam en mij onvermijdelijk deed vergeten dat mijn allerbelangrijkste prioriteit het vinden van werk is.

En het is net dat waar ik nu geen zin in heb; ik weet niet of het ligt aan het feit dat ik een half jaar geleden ook op zoek was naar werk en dat het continu checken van online vacatures, overtuigende sollicitatie brieven schrijven en uitputtende sollicitatiegesprekken voeren mij met een aversie voor job hunting heeft opgezadeld, of het idee dat ik misschien gewoon bij mijn vorige werkgever aan de slag zal kunnen en het dus een waist of time is om te solliciteren voor andere vacatures.

En wat voor vacatures, administratief bediende; offertes opmaken, telefoons - EIKES ! Of Contact center agent: veel bla bla aan de telefoon met zeikerds die niks anders te doen hebben dan klagen. Of verkoop; doen alsof je DE oplossing hebt die uw leven zal veranderen - naaah; niks voor mij.

Wat wil ik dan wel doen ? Ik moet bekennen, nog geen jaar geleden zou het mij niet veel hebben uitgemaakt. Nu wil ik gewoon iets vinden waar ik mijn rekeningen mee kan betalen, mijn studies mee kan combineren en vooral, een job waar ik niet van in slaap val of afstomp.

Ik ga vandaag ten rade bij de interimkantoren in Antwerpen. Ik heb geen fut om mezelf via CV's en solli-brieven te verkopen aan de bedrijven zelf, laat de uitzendconsulenten dat maar voor mij doen. Stuur mij op pad, oh commerciele consulenten en laat mij maar babbelen op een sollicitatiegesprek; zo komt het zeker goed !

4 comments:

Ken De Vos said...

Welcome back to the real world!
In alle geval: ik zal duimen zenne!
Veel succes!

bittersweet said...

"Nu wil ik gewoon iets vinden waar ik mijn rekeningen mee kan betalen, mijn studies mee kan combineren en vooral, een job waar ik niet van in slaap val of afstomp."

Als het dat maar is ;)

Veel succes! En t leven is veel leuker als je het luchtig vakantiegevoelachtig opneemt :)

Anonymous said...

hey!

tuurlijk komt het goed! Das altijd zo...
Ge hebt heel wat kwaliteiten ze, dat zullen mensen wel vlug genoeg ondervinden.
Ik snap wel dat het moeilijk is, ge wilt iets waar ge tenvolle wilt voorgaan, maar anderzijds weet ge ook, tis maar tijdelijk...

Ik blijf in ieder geval duimen!

btw, twas idd vakantie gisteren! zalig niks doen en bijkletsen, das nu echt genieten vant leven e!


Dada!!
xxx
-Wendy_

Eddie the Girl said...

looking for work sucks.